Министърът на отбраната посети база КУНДнес, 10 февруари 2017 г., служебният министър на отбраната на Стефан Янев и и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов посетиха Базата за командване, управление и наблюдение (КУН) от състава на Военновъздушните сили. Това съобщиха от ВВС.

Целта на визитата бе запознаване с мисията, структурата и задачите на формированието.

В доклада на командира полковник Васил Лазаров, основно внимание беше обърнато на отговорностите, които поемат военнослужещите при изпълнение на поставените задачи, свързани с осигуряване на въздушния суверенитет на страната, контрол на въздухоплаването, командване и управление, координация с ведомства и специализирани структури при управление на въздушното движение, радиолокационно наблюдение, комуникационна и навигационна поддръжка на системата за командване и управление и метеорологично осигуряване на ВВС.

Министър Янев се подписа в почетната книга на базата, изказа благодарност на личния състав за високия професионализъм и силната мотивираност, и изрази увереност, че военнослужещите и цивилните служители успешно ще се справят с непрекъснато увеличаващите се сложни и отговорни задачи.

Коментари

blog comments powered by Disqus