Хаос в ГВА след рокадите от миналата седмицаХаос в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” е настанал, след като в петък петък служебният министър на транспорта Христо Алексиев назначи досегашния шеф на летище София Христо Щерионов за началник на администрацията. Това съобщава вестник „Стандарт”.

Този понеделник, 20 февруари 2017 г., досегашният шеф на ГВА Иван Иванов е отказал да напусне поста. Според заповедта на министър Алексиев той е трябвало да бъде преназначен като директор на дирекция "Авиационна безопасност".

С отказа на Иванов да освободи заеманата позиция фактически е блокирано и назначението на Щерионов.

Във вторник, 21 февруари, транспортният министър оставил на поста му Иван Иванов.

"Министърът на транспорта Христо Алексиев проведе редица разговори, включително с Иван Иванов, който го е помолил да му се даде още един шанс да реши някои натрупани проблеми в администрацията", съобщават от пресцентъра на транспортното министерство за „Стандарт”.

Иванов е заявил за „Стандарт”, че не знае защо нещата са се развили така, а вече бившият директор на софийското летище е отказал всякакви коментари.

В крайна сметка летище София се оказа с нов-стар директор в лицето на бившия стюард Пламен Станчев, който управляваше столичното летище в периода 2006 – 2010 г. Той се сочеше за приближен на бившия премиер Сергей Станишев. В крайна сметка Станчев бе отстранен от поста си след проверки на АДФИ, КЗК и Министерство на транспорта откриха нарушения, довели до щети за милиони за бюджета на държавната компания.

Коментари

blog comments powered by Disqus