Авиобаза Граф Игнатиево отбеляза 66-години от основаването сиДнес в авиобаза Граф Игнатиево беше отбелязано 66 години от създаването ѝ. На честването присъстваха полковник Красимир Кръстев, началник на отдел „Операции“ и полковник Петър Хаджипетров, началник на сектор в отдел „Личен състав“ в Командването на ВВС. Това съобщиха от ВВС.

В своето обръщение към личния състав командирът на базата, бригаден генерал Иван Лалов подчерта, че „бойната авиация е сложен организъм, който изисква максимални вложения – човешки, морални, технологични, финансови и времеви, за да бъде ефективен инструмент за защита на нацията и стожер на суверенитета на държавата“. И заключи, че „най-важният ресурс винаги са били и ще бъдат хората. Без човешката ни вяра, убеденост в каузата и професионална отдаденост, е невъзможно преодоляването на трудностите, нашето съхранение в етап на сериозен дефицит от капиталовложения и ресурси и последващо развитие на способностите“.

За проявен професионализъм и постигнати високи резултати в ежедневната дейност бяха отличени и наградени военнослужещи и граждански лица от името на командира на Военновъздушните сили и командира на авиобаза Граф Игнатиево.

Авиобаза Граф Игнатиево отбеляза 66-години от основаването си

Бяха положени венци и цветя на паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг летци от формированието.

По-късно през деня се състоя традиционната футболна среща между отборите на летателен и на инженерно-технически състав. Преходната купа на командира вдигна отборът на летците, които спечелиха оспорваната надпревара след продължение на редовното време и изпълнение на дузпи.

За доброто настроение на присъстващите, Представителният духов оркестър на ВВС изнесе концертна програма.

Командването на авиобазата изразява своята благодарност към командирите от всички нива и военни формирования, както и на представителите на институциите, за отправените пожелания и поздравления по повод празника.

Коментари

blog comments powered by Disqus