Започна “Тракийски орел 2017”Изтребители F-15C на ВВС на САЩ кацнаха днес, 26 април 2017 г., в авиобаза Граф Игнатиево, за да участват в съвместната българо-американска летателна подготовка „Тракийски орел 2017“. Това съобщават от МО.

Екипажите са от 122-ра ескадрила от състава на 159-то авиационно крило на Националната въздушна гвардия на щата Луизиана. Предвижда се съвместните полети на екипажи от военновъздушните сили на България и на САЩ да се проведат в периода април - юни 2017 г.

От българска страна в полетите ще участват самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер, L-39ZA от Учебната авиационна група в Долна Митрополия, вертолети AS 532AL, Ми-24 и Ми-17 от авиобаза Крумово, както и формирования от Зенитно-ракетни войски.

Основните цели на съвместната летателна подготовка са постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските Военновъздушни сили за участие в операции под егидата на НАТО, повишаване на летателната и тактическа подготовка на личния състав, както и усъвършенстване на процедурите по логистично осигуряване и поддръжка на гостуващи формирования.

По време на летателната тренировка ще се изпълняват задачи в пълния спектър на подготовките, водени от родовете войски от Военновъздушните сили.

Коментари

blog comments powered by Disqus