Генерал Стойков: Изтребителят трябва да стане факт в разумни сроковеНовият изтребител трябва да стане факт в едни разумни срокове, като трябва да се даде време на новото правителство да се запознае със свършеното до тук по проекта. Това заяви командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков е ефира на БНР, днес 5 май 2017 г.

„Очаквам да има приемственост и от нас ще има пълна подкрепа. Очаквам да продължим проектите, които вървят от години и ще му представим работата си до тук. Очаквам подкрепа от новия министър по тези проекти”, каза генерал Стойков по отношение на новия военен министър Красимир Каракачанов.

Стойков обясни, че и трите предложения за нов боен самолет за ВВС могат да изпълняват всички основни задачи и независимо от избора, този изтребител ще бъде приет добре.

„Ще видим това, когато военният министър и Министерски съвет обявят какво ще е тяхното решение”, така генерал Стойков коментира изказването на министър Каракачанов за това, че той предпочита новопроизведени изтребители.

Командирът на ВВС каза още, че междуведомствената комисия си е свършила работата и нейният доклад ще помогне на новото правителство да вземе бързо, адекватно и информирано решение по въпроса за доставката на нов изтребител.

Коментари

blog comments powered by Disqus