Ryanair превози 1 млн. пасажери от и до летище СофияИрландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 18 май 2017 г., че вече е превозила 1 млн. пасажера от и до летище София. Числото е достигнато малко повече от година след като компанията дебютира на столичното летище през април миналата година.

Милионният пътник на Ryanair е 25-годишната студентка Таня Минчева, която пътува от София за Лондон Станстед. Тя получи валчер за двупосочен билет за двама до избрана дестинация на Ryanair.

В момента Ryanair обслужва 21 дестинации в рамките на лятното разписание. Очакванията на компанията са за 1,6 млн. превозени пътници в рамките на 2017 г. От Ryanair твърдят, че този трафик е довел до създаването на 1200 работни места.

Директорът „Маркетинг и продажби” за Централна и Източна Европа на Ryanair Денис Барабас заявява, че подобренията на услугата, която компанията му предлага ще продължи в рамките на програмата “Always Getting Better”, като се очакват нови дестинации и по-ниски цени.

Ryanair отбелязва превозването на едномилионния пасажер на летище София с билети на цена €19,99 за полети през юни, които могат да се купят от сайта на компанията до полунощ на 21 май.

Ryanair стъпи в България през 2010 г. с полети до летище Пловдив. Едва през април 2016 г. започнага полетите от столичното летище. Първата линия до София бе тази до Пиза.

Коментари

blog comments powered by Disqus