Wizz Air стартира полети София - ФранкфуртУнгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air откри днес, 22 май 2017 г., нова линия от базата си в София. Най-новите полети на компанията ще свързват всеки ден българската столица с летище Франкфурт. Местата са вече в продажба.

Полетите за летище Франкфурт ще се извършват всеки ден с час на излитане от София 12,35 часа. Обратният полет ще излита от германското летище в 14,40 часа и ще каца в българската столица в 18,05 часа. Линията ще се обслужва от А321.

Летище Франкфурт е основно международно летище, разположено в петия по големина град на Германия и един от водещите финансови центрове в света. С над 60 милиона пътници, летище Франкфурт е едно от летищата с най-голям пътнически трафик в Германия и четвърто по натовареност в Европа.

Паралелно с това Wizz Air спира полетите си от София до летище Франкфурт Хан. Макар и да носи името „Франкфурт”, летището се намира до германския град Кирхберг, на около 120 km западно от Франкфурт.

През 2016 г. Wizz Air е превозила над 1,7 млн. пътници по нискотарифните си линии от България. Сега авиокомпанията има седем самолета, базирани в София и през юли ще разположи един Airbus A320 във Варна.

В момента Wizz Air предлага 44 маршрута от три български летища: София, Варна и Бургас.

Коментари

blog comments powered by Disqus