Министър Каракачанов на неочаквано посещение в Граф ИгнатиевоМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов ще се срещне утре, 11 юни 2017 г., с командването и инженерно-техническия състав на авиобаза „Граф Игнатиево“. Това съобщиха от МО.

Ръководството на базата ще го запознаят със състоянието на авиационната техника, с която Военновъздушните сили изпълняват задачите си по осигуряване на въздушния суверенитет на страна в интегрираната система за Противовъздушната отбрана на НАТО.

По време на срещата ще бъдат обсъдени конкретните превантивни действия и процедури за безопасност с цел предотвратяване на авиационни произшествия.
След посещението военният министър ще даде изявление за медиите.

Визитата на министър Каракачанов идва на фона на практическото спиране на полетите с МиГ-29, поради липса на смазочни материали. Нормални полети в Граф Игнатиево не се провеждат от три седмици. В същото време вчера стана факт катастрофата с флотския вертолет Panther. Освен това правителството продължава да няма ясна визия за това кога и как ще започне да преговаря с потенциален доставчик на нов боен самолет за ВВС, което поставя под въпрос съществуването на изтребителната ни авиация.

Коментари

blog comments powered by Disqus