Провежда се летателната тренировка „Balkan Spartan - 2017”Летателна тренировка „Balkan Spartan - 2017” на военнотранспортната авиация се провежда до 16 юни в нашата страна. В нея участват военнослужещи от военновъздушните сили на България, Италия, Литва, както и личен състав от бригада "Специални сили" и Военномедицинска академия. Това съобщават от МО.

Целите на учението са постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в многонационални операции, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав от ВВС за изпълнение на транспортни задачи, както и теоретичната и практическата подготовка на инженерно-техническия състав за обслужване на самолет С-27J Spartan. По време на съвместната подготовка ще бъдат усъвършенствани и процедурите във ВВС по всестранно логистично осигуряване и оказване на поддръжка от страна-домакин.

Участниците в учението ще изпълняват различни видове задачи, като полети по маршрут на малка и пределно малка височина, десантиране на парашутисти, тренировъчни заходи за десантиране на товари, тактически заходи за кацане, обмяна на опит по обслужване на самолет C-27J от наземния инженерно-технически състав.

Коментари

blog comments powered by Disqus