Президентът Радев: Доживяхме Цветанов да обвини Швеция в корупция„Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция. Защото за корупцията трябват две страни“, това заяви пред журналисти президента Румен Радев днес, 27 юни 2017 г., във връзка с намеците на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че около избора на Gripen.

Президентът Радев каза, че се надява министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник и отбеляза, че политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа на „доброто и лошото ченге.

Да проверят собствените си решения, подписи, графици, които второто правителство на Бойко Борисов утвърди и разписа. Нека всичко бъде проверено, аз нямам нищо против“, каза още президентът и бивш командир на ВВС.

Това е първият коментар на президента Румен Радев, след като в неделя Цветан Цветанов заговори за натиск, неясни моменти и дори корупция в избора на изтребителите Gripen. Бе предложено създаване на временна парламентарна комисия, която да проучи тези обстоятелства.

Коментари

blog comments powered by Disqus