Министър Каракачанов: Инцидентът с Panther е заради лоша маневра„Докладът за инцидента с падналия неотдавна военен вертолет е готов и вече са набелязани мерки подобни случаи да бъдат избягвани. Причините за възникналия инцидент са свързани с лоша маневра и лоши метеорологични условия”, това заяви пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите на министър Каракачанов оттук нататък трябва да се наблегне на спасителни действия и реагиране при подобни инциденти на самия летателен състав.

"Има какво да се свърши", каза Красимир Каракачанов и допълни, че е жалко, че изводите се правят след трагичния инцидент, а не преди това.

Той добави също, че въпреки инцидентите обществото трябва да има доверие на пилотите, защото са изключително добре подготвени.

По-късно министър Каракачанов летя на вертолет Panther от състава на ВМС за да наблюдава от въздуха действията на корабните съединения в рамките на учението „Бриз 2017”. Полетите с машината бяха възстановени на 14 юли.

На 9 юни 2017 г. катастрофира вертолет AS 565MB Panther (борд 902) от състава на българските ВМС. При инцидента загина командирът на машината майор Георги Анастасов.

Коментари

blog comments powered by Disqus