Парламентът не успя да обсъди доклада на "Комисията "Gripen"Народното събрание не успя да обсъди днес, 4 октомври 2017 г., доклада на Временната парламентарна комисия за проучване на процедурата около избор на нов боен самолет за ВВС. Днес бе прочетен доклада, а обсъжданията бяха оставени за утрешното заседание.

Цял час отне на депутата Емил Христов, председател на т.нар. "Комисия "Gripen", да изчете 25-страничния доклад на подчинената му комисия. Тестът на доклада може да бъде прочетен и на интернет страницата на Народното събрание. Така бе и изчерпано времето за дебати в рамките на днешното заседание, което трябваше да приключи в 14 часа.

Обсъждането и гласуването на доклада бе оставено за заседанието, което ще се проведе утре, 5 октомври. Неговото начало е в 9 часа.

Докладът, който бе подкрепен с 13 гласа в комисията (депутатите от ГЕРБ, ОП, ДПС и  Воля, против бяха само шестимата депутати на БСП) и се очаква да мине и през пленарна зала успешно. Въпреки това, дискусиите около него се очаква да бъдат разгорещени. 

Днес например, при съвсем друго обсъждане, емблематичният депутат на ГЕРБ Антон Тодоров нарече президента "Румен Грипена Радев - специалист по опорните точки". Вероятно в подобен стил ще бъде и обсъждането утре.

След приемането на доклада, той ще бъде изпратен в Министерство на отбраната, Министър Каракачанов вече каза, че ще се съобрази с него, а това фактически означава рестартиране на процеса по избор на нов боен самолет за ВВС.

Коментари

blog comments powered by Disqus