Волен Сидеров е против покупката на нов изтребителВолен Сидеров, лидерът на партия „Атака” и председател на парламентарната група на „Обединените патриоти” в Народното събрание, се обяви срещу покупката на нови бойни самолети за ВВС. Това направи той днес, 2 януари 2018 г., в сутрешния блок на bTV.

“В управленската ни програма е записано „полицейско присъствие във всяко село”. Имаме ли го? Не още. Дайте да работим за това, там да насочим усилията, а не лифтове или каква марка изтребител да вземе България. От сутрин до вечер го слушаме това, а не могат ли тези милиарди да идат другаде?”, заявява Сидеров.

Водещият го пита, това значи ли, че не той не иска Българската армия да е добре оборудвана, на което Сидеров отговаря така:

„Българската армия може да е добре оборудвана и без скъпи изтребители”

До сега Сидеров не се бе изказвал по темата, която заемаше централно място в обществения дебат през миналата година. Сидеров последва колегата си Валери Симеонов, лидерът на НФСБ, който преди два месеца също остро критикува проекта.

На 1 ноември 2017 г., по време на обсъждането на бюджета за тази година Симеонов заяви, че не подкрепя отпускането на пари за придобиване на нов боен самолет за ВВС и иронизира тежкото състояние на авиацията.

Третият член на „Обединените патриоти” е ВМРО с лидер Красимир Каракачанов, който е и военен министър.

Коментари

blog comments powered by Disqus