Wizz Air пуска линия Виена – ВарнаНискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви днес, 9 януари 2018 г., нова база в Австрия и нов маршрут от Варна до Виена.

Полетите по линията Виена - Варна ще стартират на 28 април 2018 г. и ще се изпълняват два пъти седмично – в дните вторник и в събота. Според компанията така се открива чудесна възможност за туристите в България да посетят един от културните центрове на Европа на цени от само €29,99.

Новата база на авиокомпанията в австрийската столица Виена представлява инвестиция на Wizz Air от $331 млн. и ще доведе до създаване на 120 нови работни места в авиокомпанията. Австрия е 44-ата страна в мрежата на Wizz Air, в която авиокомпанията създава база. WIZZ ще открие новата си база на летище Виена през юни, първоначално с един базиран там Airbus A320, а през ноември ще бъдат добавени още два самолета Airbus A321. Този бърз растеж на базата на Wizz Air във Виена е свързан с планове за стартирането на общо 17 нови маршрута от австрийската столица през 2018 г., включително до Варна.

В отговор на потребителското търсене и с цел създаване на по-достъпни възможности за пътуване, Wizz Air непрекъснато диверсифицира мрежата си от България, предлагайки през 2018 г. общо 44 маршрута до 20 държави, достъпни от три български летища, които допълнително ще допринесат за увеличаване на туристическия поток към и извън страната и подобряване на бизнес връзките между държавите.

Коментари

blog comments powered by Disqus