Създава се нова авиокомпания в БългарияВ момента върви процес на създаване на нова българска авиокомпания под името Tayaran Jet. Това съобщава сайта offnews.bg.

"Заявлението за първоначално сертифициране на "ТАЯРАН ДЖЕТ" ЕАД е подадено на 02.02.2018 г.", са заявили за offnews.bg от ГД ГВА.

От въздухоплавателната администрация са уточнили, че до момента същинската процедура по сертифициране на оператора не е започнала, поради това че дружеството не е представило всички изискуеми документи, съгласно Регламент (ЕС) 965/2012 на Комисията и приложимите средства за съответствие и на Наредба № 37.

На сайтовете за обява за работа присъстват обяви пуснати от името на Tayaran Jet за набирането на екипажи за Boeing 737-300 и -900, диспечери, авиоинженери и авиотехници и друг персонал.

От Търговския регистър се вижда, че „Таяран джет” ЕАД е компания създадена през декември 2017 г. Дружеството се представлява от Огнян Денчев Костадинов и Паоло Ди Гранди, а собствеността е 100% на регистрираната в Малта фирма „Таяран холдинг” ООД.

Огнян Денчев Костадинов участва в няколко различни сдружения, като в момента е записан като представител и член на съвета на директорите на „Пристанище Леспорт” АД. Компанията е част от бизнесимперията Химимпорт. От своя страна Химимпорт има участие в няколко български компании свързани с авиацията.

Интересно е и названието на компанията Tayaran – което отговаря на арабската дума طيران, която означава полет, летене, но се използва и в смисъл на авиация. Това може да подсказва, че бъдещият пазар на компанията е в арабския свят.

Коментари

blog comments powered by Disqus