altМинистерството  на транспорта и „Летище София” ЕАД обявяват фотоконкурс за най-добра снимка, направена в района на летище София. Конкурсът ще се проведе под егидата на министъра на транспорта  Александър Цветков и е на тема „Металните птици на летище София”.

Целта на конкурса е да бъде показана красотата на въздухоплаването, както и постиженията на съвременната авиационна техника. Фотоконкурсът е посветен на 50-годишнината от първия космически полет на Земята, извършен на 12 април 1961 г. от космонавта Юрий Гагарин и на 100-годишнината от началото на Българската авиация, поставено на 13 август 1911 г. с демонстративен полет над град София, извършен от летеца Симеон Петров, с първия български самолет "Блерио". Право на участие имат всички фотографи, професионалисти  и любители, без ограничение във  възрастта или националната принадлежност. Фотографи, ненавършили 16 години могат да вземат участие само с потвърдено съгласие на техните родители или настойници. Крайният  срок за получаване на снимките е 29 април 2011 г. (петък). Номинираните автори ще бъдат обявени на 16 май 2011 г. (понеделник), на официалната интернет страница на летище София.

Наградите са: Първа награда – ваучер за закупуване на фотоапарат на стойност 2000 лева; Втора награда – ваучер за закупуване на обектив на стойност до 1000 лв.; Трета награда – ваучер за закупуване на статив на стойност 200 лева.

Предвижда се министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков да връчи наградите на официална церемония. Датата на събитието ще бъде оповестена десет календарни дни по-рано на официалната интернет страница на летище София. Най-добрите  фотоси от конкурса ще бъдат аранжирани и показани в изложба на терминалите на аеропорта в периода 1 юни – 1 юли 2011 г.  Пълната информация за фотоконкурса може да бъде намерена на интернет страницата на летище София от 4 април 2011 г. 

Коментари

blog comments powered by Disqus