Почина един от пострадалите при инцидента край ШуменПочина 62-годишният пилот на авариралият край Шумен двудвигателен самолет Piper PA-44 Seminole. Това предаде БНР.

Мъжът катастрофира недалеч от летището на Шумен, заедно със сина си на 22 август 2018 г., след неуспешен опит за кацане на летателната площадка край града. Инцидентът стана с двудвигателен самолет Piper PA-44 Seminole с регистрация LZ-BCW.

Въпреки, че първоначално бе съобщено, че и двамата пострадали са в стабилно състояние, стана ясно, че непосредствено след инцидента мъжът бе настанен в интензивното отделение на лечебното заведение с тежка гръдна травма, в кома и на апаратно дишане. Въпреки положените усилия медиците не са успели да спасят живота на 62-годишния мъж.

Неговият син също пострада при катастрофата, но той е в добро състояние. Разследването на авиокатастрофата продължава.

Само два дни по-късно, на летището в Балчик стана втора катастрофа. При нея загина 52-годишен мъж. Първоначално от транспортното ведомство съобщиха, че инцидентът е станал с петместен Cirrus SR22, след това бе съобщено, че се касае за ултралек Ikarus, но в крайна сметка катастрофата наистина е била с SR22 с испанска регистрация EC-KIH.

Коментари

blog comments powered by Disqus