Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София е удълженСрокът за подаване на оферти за концесията на летище София бе отново удължен. Сега той е 16,30 часа българско време на 29 януари 2019 г.

Промяната е станала на 8 ноември с публикация в Държавния вестник на Европейския съюз.

Първоначално крайният срок бе 22 октомври, след това в началото на миналия месец бе удължен до 22 ноември, а сега директно се отлага с повече от два месеца.

Според транспортното министерство, причината за отлагането е необходимо време за запознаване с документацията и условията от страна на потенциалните участници.

При предишната процедура станаха общо четири удължавания. Тогава първоначално срокът за даване на оферти бе до 20 октомври 2016 г., след което стана 18 ноември, после 14 декември и след това 31 януари 2017 г. Накрая, в края на януари 2017 г., когато вече кабинета „Борисов 2” бе подал оставка, срокът бе променен на 19 май 2017 г. Преди обаче той да изтече, служебния кабинет „Герджиков” спря концесията с обяснението, че условията ѝ не са адекватни към новите икономически показатели на летището.

В същото време от БСП се опитаха да атакуват процеса за отдаване на концесия, както чрез Народното събрание, така и чрез сигналите до прокуратурата, но опитите им се увенчаха с неуспех.

Коментари

blog comments powered by Disqus