altНа 28 юли 2011 г. във ВВУБ „Георги Бенковски”, Долна Митрополия се проведоха семестриални изпити с курсантите–летци четвърти курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”, съобщава сайта на ВВС.

Старши сержантите курсанти Георги Велев, Диан Десков, Кирил Гинев и Светослав Петров завършиха летателния си стаж за учебната 2011 г. По време на обучението си те достигнаха уровен на подготовка техника на пилотиране прост, сложен пилотаж и самолетоводене на средна височина. Семестриалният изпит се проведе от Центъра за летателна подготовка на ВВУБ с участието на командно-инструкторския състав от Ескадрилата за подготовка и сертифициране. Задачите, които курсантите изпълниха включваха: изпълнение на контролен полет в зона сложен пилотаж на средна височина.

alt

Те бяха оценени от изпитна комисия под председателството на полковник Григорий Стаменов – заместник командир на ВВУБ “Георги Бенковски” който подчерта, че изпитът е преминал при добра организация и силна мотивация. Отличните оценки, които обучаемите получиха доказаха високото ниво на тяхната теоретическа и практическа подготовка в резултат на професионализма и всеотдайния труд на техните инструктори. Полковник Стаменов връчи на четвъртокурсниците удостоверения за завършен летателен стаж и ги поздрави за постигнатите резултати. Той подчерта, че „отличната оценка е и голямо задължение, защото трябва да бъде съхранена и отстоявана. Това е малка стъпка в голямото небе”.

alt

Коментари

blog comments powered by Disqus