altНискотарифната авиокомпания easyJet обяви 330 постоянни работни места за пилоти през 2013 г., като част от нейната нова кариерна структура за развитие на кадети и първи пилоти. Длъжностите ще бъдат предлагани във всички 11 бази на easyJet във Великобритания - Гетуик, Саутенд, Лутън, Станстед, Глазгоу, Единбург, Нюкасъл, Манчестър, Ливърпул, Бристол и Белфаст.

easyJet преструктурира и формализира своята кариерна  структура. Това ще осигури  на кадетите възможност да  трупат опит и летателни часове, последвани от договор за работа като опитни първи пилоти, което от своя страна води до дългосрочна кариера в еasyJet и възможността да станат капитани. Финансовите резултати на еasyJet показват, че авиокомпанията е добре позиционирана да продължи да расте в европейския пазар за полети на къси разстояния, създавайки атрактивни дългосрочни кариери за пилоти във Великобритания и в цяла Европа. Няма друга авиокомпания във Великобритания, която да набира пилоти в такъв мащаб през тази година.

Първоначално при попълване  на 330-те нови позиции, приоритет ще бъде даден на пилотите, наети от авиационните партньори за обучение на кадри на еasyJet, “CTC Aviation” и “Parc”. Авиокомпанията очаква да предложи нови постоянни работни места през 2013 г. и 2014 г., като ще разгледа и заявления от пилоти с подходящ опит. Първата стъпка за присъединяването на пилот към еasyJet обикновено е чрез обучение в “CTC Aviation” и “Parc”. Пилотите от тези центрове ще придобият опит в дейността на авиокомпанията и ще натрупат своите летателни часове с повече работа през лятото, отколкото през зимата. Това дава на еasyJet ниво на гъвкавост, поради сезонния характер на работата в индустрията.

След като натрупат над 1250 часа в еasyJet за период от две години, пилотите се присъединяват към еasyJet като постоянни служители с длъжност „първи пилот“. еasyJet използва “CTC Aviation” и “Parc” от няколко години, но това е първият път, когато авиокомпанията е в състояние да предложи постоянни работни места за първи пилоти. Диапазонът на възнаграждение е 54 – 58  000 английски лири за година.

След летателен опит в период от още две години и достигнати 2500 летателни часа, летците стават „старши първи пилоти“. Диапазонът на възнаграждение е 66 - 75 000 английски лири годишно.

В следващия етап целта е те да станат командир. Времето от първи пилот до командир е вероятно по-малко, отколкото в други авиокомпании. Диапазонът на възнаграждение е 114 – 146 000 английски лири за една година.

Общото възнаграждение включва гъвкави ростери, основно заплащане на база бонуси и възнаграждение за сектора, други придобивки, както и пенсионни осигуровки. Този диапазон се базира на пълно работно време за пилотите. Има също така възможности за договори с частични (75%) и фиксирани ростери (заплащане на 90%).

Освен това има и други  възможности за пилотите да развиват кариерата си, независимо дали това е чрез обучения или в управленски позиции.

В момента еasyJet има над 1850 постоянно наети пилоти, както и допълнителни 450 летци, осигурени чрез договор със “CTC Aviation” и “Parc”.  

Коментари

blog comments powered by Disqus