Все още не е ясно как да се реши проблема с батериите на Boeing 787Все още няма яснота за това на какво се дължат проблемите с литиево-йонните батерии на Boeing 787, нито има идея за това как да се решат тези проблеми. Това става ясно след публикувания днес първоначален доклад на американския разследващ орган NTSB.

NTSB (National Transportation Safety Board – Национален борд за транспортна безопасност) публикува в четвъртък доклад, в който се се представят фактите около пожарите предизвикани от литиево-йонните батерии на Boeing 787. Докладът се състои от 39 страници и към него има приложени още 499 страници допълнителна документация.

За април месец се готви публично изслушване, което се организира от NTSB и което трябва да разгледа конструкцията на Boeing 787 и безопасността на литиево-йонните батерии. Целта на изслушването е по-пълно разбиране на проблемите и ползите от използването на тези батерии на борда на модерните самолети.

За сега не е ясно, кога ще се възобновят полетите с Boeing 787. Общо 49 самолета останаха на земята след повсеместното спиране на полетите с типа в средата на януари 2013 г.  

Коментари

blog comments powered by Disqus