Bristow Helicopter ще осигурява търсенето и спасяването във ВеликобританияМинистерството на транспорта на Великобритания избра компанията Bristow Helicopters за доставчик на услуги за търсене и спасяване. Договорът е на стойност £1,6 млрд.

Bristow Helicopters ще замени вертолетите Кралските ВВС и ВМС, както и машините на Кралската брегова охрана, които в момента осигуряват операциите по търсене и спасяване на територията на цяла Великобритания, включително и прилежащите морски пространства.

Компанията ще закупу 22 нови вертолети за търсене и спасяване, чиято обща стойност достига $1 млрд. Машините са разделени по равно между моделите AgustaWestland AW189 и Sikorsky S-92.

Bristow Helicopters ще оперира от общо 10 бази, вместо досегашните 12. В половината от тези бази ще има по два S-92, а в другите по два AW189. По една машина от тип ще се държи в резерв.

Bristow Helicopters ще започне да оперира от 2015 г., а цялостната система ще стане факт през 2017 г. Договорът даден от британското министерство на транспорта е за 10 години.

Коментари

blog comments powered by Disqus