24 часа: Анкетна комисия ще разследва АО28Анкетна комисия към Народното събрания ще разследва дейността на правителствения Авиоотряд 28. Това съобщава вестник „24 часа” позовавайки се на собствени източници.

От кого, кога, в какъв състав и към коя дестинация по света и у нас е ползван правителственият авиоотряд в последния мандат са основните въпроси, които ще проучва комисията. Ще се проучва също с каква цел са били нарядите и колко са излезли на бюджета. Периодът на проверката покрива изцяло времето, през което АО28 бе на разпореждане на премиера Бойко Борисов - от август 2009 г. до март 2013 г.

Мотивите за нея са големият обществен интерес и зачестилите публикации по темата. Старт  даде журналистът от bTV Константин Караджов, който поиска информация за полетите на авиоотряда, но получи отказ от Николай Боев - съветник на Борисов, а после и на служебния премиер Марин Райков. В отговора се твърди, че в Министерския съвет документи за АО28 няма.

Инициатори на проверката са депутати от БСП и ДПС. Анкетната комисия ще е съставена на паритетен принцип между всички парламентарни групи.  

Коментари

blog comments powered by Disqus