Boeing: Надеждността на 787 се подобрява, но не достатъчноНадеждността на Boeing 787 се е подобрила значително, но все още не е задоволителна. Това е заявил Майк Флеминг, вицепрезидент на Boeing зает в следпродажбената поддръжка на модела 787.

Според Флеминг 98% от полетите с Boeing 787 се изпълняват навреме, като технически проблеми забавят изпълнението само на 2% от полетите. През миналата година забавяне по технически причини е имало в 3% от полетите. Това, обаче не е достатъчно според Флеминг, който посочва, че 99,4% от полетите с Boeing 777 се изпълняват навреме, като това е целта, която трябва да постигне и 787.

Майк Флеминг е направил тези изказвания в Норвегия, по време на визита на месната авиокомпания Norwegian Air Shuttle, която експлоатира 787 и страда от честите технически проблеми с него.

Вицпрезидентът на Boeing е заявил, че последните проблеми с батериите на Boeing 787 не са съществени и в случая с JAL има отказ на една клетка от общо осем, като проблемът не е възникнал в полет. Компанията му продължава да работи по темата.  

Коментари

blog comments powered by Disqus