Airbus облетя едновременно два прототипа на A350Airbus удвои флота от прототипи на новия широкофюзелажен двудвигателен лайнер А350, след като днес, 26 февруари, едновременно бяха изпълнени първите полети на третия и четвъртия прототип.

Първи полетя третия прототип означен като MSN2. Той има напълно оборудвана пътническа кабина и ще се използва за функционални изпитания на кабината, както и тестови полети на големи дистанции. Четвъртият прототип означен като MSN4, носи частичната ливерия на стартовия клиент Qatar Airways.

До сега летящите два прототипа (MSN1 и MSN3) са натрупали почти 1100 часа във въздуха, което е почти половината от планирания 2500 часа нальот в рамките на сертификационните изпитания на типа.

А350 изпълни първия си полет на 14 юни 2013 г. В изпитанията на типа ще бъдат въвлечени общо пет прототипа, като последния, MSN5, се очаква да полети през май 2014 г. Предаването на първия сериен самолет за търговска експлоатация се очаква да стане факт в последното тримесечие на тази година. Твърдите поръчки за А350 са 814.

Airbus облетя едновременно два прототипа на A350 

Коментари

blog comments powered by Disqus