AgustaWestland показах нов модел на AW109AgustaWestland представи нов модел на успешния си лек двудвигателен вертолет AW109. Моделът е наречен Trekker и бе показан в рамките на изложението Heli Expo 2014, което се провежда в момента в Анахайм, Калифорния.

AW109 Trekker ще бъде първия вариант на модела 109, който няма да има пребираем колесник, а ще има непребираемо шаси с два плаза (ски). Това се прави с цел олекотяване на конструкцията и повишаване на летателните характеристики.

AW109 Trekker се базира на модела AW109 Grand, който има по-широк фюзелаж. Машината ще има максимална излетна маса от 3200 kg., ще може да носи товари на външен товар до 1500 kg. и крайцерска скорост от 296 km/h. Вертолетът ще се задвижва от два двигателя Pratt & Whitney Canada PW207C и интегриран комплекс авионика Garmin G1000HTM.

Trekker ще бъде универсална платформа, която ще може да се използва за строително-монтажни работи, пренасяне на товари на външно окачване, превоз на до шест пасажери, медицинска евакуация и задачи по търсене и спасяване.

AgustaWestland показах нов модел на AW109 

Коментари

blog comments powered by Disqus