Нова зона за издирване на полет MH370Три седмици след изчезването на полет MH370 бе определена нова зона за търсене, която е малко по-северно от района, който усилено бе претърсван в последните дни. При полетите над новата зона днес са забелязани множество обекти, които може да са свързани с катастрофиралия малайзийски Boeing 777.

Новата зона се намира на около 1100 km североизточно от района, който бе претърсван до момента и е разположена на 1680 km западно от Пърт, Австралия.

Новата зона за издирване е определена на база на по-точен анализ на горивния разход на изгубения Boeing 777. Новите факти показват, че вероятно машината е изразходвала повече керосин и е нямало начин да достигне района, в който е издирвана в момента.

Въпреки това малайзийския транспортен министър Хишамудин Хюсеин е заявил, че не може да игнорира многото сателитни снимки на обекти в по-южния регион.

Първоначалното претърсване на новия район е показало множество обекти във водата с различен цвят, които са забелязани от пет отделни патрулни самолета. Обектите са фотографирани за допълнителен анализ.  

Коментари

blog comments powered by Disqus