Изтребители ескортираха A330Два изтребителя на Kралските ВВС са ескортирали пътнически самолет до летището в Манчестър, съобщи Reuters. Пилотът е съобщил за евентуално подозрително устройство на борда.

На летището в Манчестър един от пътниците на самолета е бил арестуван, тъй като е направил фалшив сигнал за бомба.

"Пристигащ самолет е бил ескортиран до летището от изтребителите в резултат на информация, подадена от пилота, че на борда може би има подозрително устройство. Не знаем колко правдоподобна е тази заплаха, но е от абсолютна важност да подходим към ситуацията като към извънреден случай", заяви старши полицейски офицер Джон О'Хара.

Говорител на летището на Манчестър поясни, че ескортираната машина е била на Qatar Airways, а полетът QR23 е бил от Доха за Манчестър.

В очакване на самолета Airbus A330-300 да пристигне всички полети на летището са били отложени за 25 минути. На борда е имало 269 пътници и 13 души екипаж.

Пътниците са напуснали самолета и са стигнали до терминала "по нормалния начин", каза говорител на летището пред BBC.

Матю Кокс, който е летял със същия полет, казва пред Би Би Си: "Полицията дойде и намери един човек, претърси го, накара го да се изправи с ръце над главата го изведе от самолета. Не изглеждаше по-различно от останалите пътници, нямаше нищо необичайно", допълва очевидецът.  

Коментари

blog comments powered by Disqus