Wizz Air показа A321 над БудапещаУнгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air за втори път участва в авиошоуто, което се организира над река Дунав в Будапеща на 1 май. Това съобщиха от компанията.

Тази година, Wizz Air се представи с най-новия си самолет - Airbus A321. Ръководител летателна дейност на Wizz Air капитан Дейвид Морган и капитан Андрас Ардей изпълниха три полета над Дунав с един от чисто новите самолети A321 на авиокомпанията. Първото ниско прелитане беше извършен със 260 km/h на височина 100 метра и спуснат колесник и механизация на крилото за кацане. След красив 45-градусов завой над остров Маргарет самолетът се завърна за финално прилитане с прибран колесник и скорост от 556 km/h.

Airbus A321 влезе във флота на Wizz в базата в Будапеща през ноември 2015 г. Сега в Будапеща има четири A321, които летят по популярните линии.

В допълнение към обновената ливрея, която се появява все по-често сред флота и показана на шоуто, A321 се отличава с нови цветове в интериора, по-светла кабината, меки кожени седалки и по-голям избор на места.

Wizz ще получи 30 самолета от настоящата версия A321 до 2018 г., когато започват доставките на обновения модел A321neo, отличаващ се с нов двигател и други подобрения.

Коментари

blog comments powered by Disqus