A320 изчезна над Средиземно мореПътнически самолет A320 на египетската авиокомпания EgyptAir изчезна над Средиземно море. Машината е превозвала на борда си 56 пасажери и 10 души екипаж. За сега няма следи от самолета.

Самолетът с регистрация SU-GCC е излетял от парижкото летище Шарл дьо Гол в 23,09 часа местно време за изпълнение на редовен полет до египетската столица Кайро. Три часа и 25 минути по-късно самолетът изчезва от радарите, когато е едва на 282 km от египетския бряг.

Според гръцкото РВД екипажът не е отговорил на последното запитване към него, малко по-късно е напуснал зоната на отговорност на гръцкото РВД и след това е изчезнал от радарната картина.

Почти 12 часа след изчезването все още не са намерени останки от полета, за който се предполага, че е катастрофирал в морето. От EgyptAir съобщиха, че около два часа след изчезването е засечен сигнал от аварийния радиомаяк на самолета, но по-късно тази информация бе отречена от египетските власти.

Самолетът Airbus A320-232 с регистрация SU-GCC е изпълнил първи полет през юли 2003 г. и е доставен на EgyptAir през ноември същата година. До момента е натрупал над 48 000 часа във въздуха. Командирът на полета е имал 6275 часа във въздуха, от които 2101 на А320. Вторият пилот е бил с 2766 часа нальот.

Коментари

blog comments powered by Disqus