Полет MS804 е жертва на тероризъм?Сериозни индикации сочат, че полет MS804 на EgyptAir е вероятно да е станал жертва на терористичен акт. Самолетът А320 на египетската авиокомпания изчезна над Средиземно море при полет от Париж за Кайро с 66 души на борда си.

„Технически проблем и терористичен акт са възможни обяснения, но когато прегледаме внимателно възможните обяснения, терористичното нападение е по-вероятно обяснение”, това заяви Шериф Фати, министър на гражданската авиация в Египет.

Вицепрезидентът на страната Ахмет Адел заяви, че има много причини, които могат да доведат до самолетна катастрофа, но не отхвърли възможността за терористичен акт.

Началникът на ФСБ Александър Бортников директно заяви, че се касае за терористичен акт. Бе цитирана подобна информация от неназовани източници в разузнавателните служби на САЩ и Израел. Двамата основни кандидати за президент на САЩ Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп също говорят за териростичен акт.

Почти 24 часа след инцидента все още никой не е поел отговорност за евентуалния терористичен акт.

На 18 май изчезналият SU-GCC е направил няколко полета. Първи от еритрейския град Асмара до Кайро, след което от там до Тунис и обратно. Следобед машината е отлетяла от Кайро за Париж.

Въпреки, че по-рано днес бе съобщено, че са намерени останки от машината в близост от гръцкия остров Карпатос, но в последствие информацията бе официално отречена от гръцките власти.

Коментари

blog comments powered by Disqus