Дим на борда на катастрофиралия полет MS804На борда на катастрофиралия египетски A320 е имало дим минути преди да изчезне от радарите в ранните часове на 19 май 2016 г. Това стана ясно от публикуваните от сайта Aviation Herald сервизни съобщения изпратени през системата ACARS.

Общо седем съобщения са били изпратени през системата ACARS между 02,26 и 02,29 часа местно време. В 02,26 часа е изпратено съобщение за дим в тоалетната, а минута по-късно за дим в отсека с авиониката, който се намира под пилотската кабина.

В 02,29 часа са получени и съобщения за откази в авиониката. Едното е касаело панела за даване на команди на автопилота ( Flight Control Unit), а другото се е отнасяло до борден компютър, който управлява работата на спойлерите и елеваторите (Spoiler Elevator Computer number 3).

Френските разследващи органи потвърдиха истинността на изнесената информация, но уточниха, че тези съобщения не могат да дадат конкретна информация за причините за инцидента.

Египетският А320 изчезва от радарите четири минути след изпращане на последното съобщение през системата ACARS.

Египетските власти публикуваха снимки на останките извадени от Средиземно море на катастрофиралия пътнически самолет. В момента върви операция за издирване на основните останки на морското дъно и двете черни кутии.

Коментари

blog comments powered by Disqus