Засякоха сигнали от черната кутия на полет MS804Сигнали от черната кутия на катастрофиралия полет MS804 на EgyptAir са били засечени от френски хидрографския кораб Laplace. Новината бе потвърдена от египетските разследващи органи.

Френският военноморски кораб Laplace е засякъл сигнали, които идват от морското дъно в зоната, в която се издирват останките. Те най-вероятно идват от една от двете черни кутии”, това се казва в официалното съобщение на египетските разследващи.

Двете черни кутии (рекордерът на разговори в пилотската кабина и записвача на полетни данни) на съвременните пътнически самолети са програмирани да излъчват акустични сигнали, когато се намират под вода. Батериите им стигат да излъчват тези сигнали в продължение на 30 дни.

Оборудването на Laplace позволява да се засекат тези сигнали, ако корабът е на 5 km от черната кутия. Смята се, че останките на катастрофиралия А320 са потънали на около 3 km дълбочина в Средиземно море.

Египетският А320 катастрофира на 19 май 2016 г. при изпълнение на полет от Париж за Кайро. Няма оцелели сред намиращите се на борда му 66 души.

Коментари

blog comments powered by Disqus