easyJet може да напусне ВеликобританияНискотарифната авиокомпания easyJet разглежда варианти да изнесе по-голямата част от бизнеса си извън Обединеното кралство в случай на неговото реално излизане от Европейския съюз. Това съобщава британският вестни The Guardian.

Авиокомпанията разговаря с редица страни от ЕС за създаване на авиокомпании там. Така в случай на излизане на Великобритания от ЕС easyJet ще разполага с авиационни оператори, които да се възползват от възможността от нерегулирани редовни пътнически полети вътре в Съюза. В същото време компанията ще запази и свой клон в Обединеното кралство, който да лети вътре в него.

Все пак е възможно при излизането на Великобритания да се договорят търговски отношения, които до голяма степен да повтарят сегашното състояние. В такъв случай easyJet няма да прави допълнителни ходове.

Ако все пак компанията се реши да изнесе значителна част от дейността си извън Обединеното кралство, това ще значи съкращения сред около 1000-та служители в централата в Лутън и отваряне на отделна централа в друга европейска страна.

От easyJet са потвърдили, че водят подобни разговори за да запази свободата си на опериране.

Коментари

blog comments powered by Disqus