Boeing преработва модела 737-7 MaxBoeing потвърди, че ще преработи най-малкия член на новото поколение Мах на модела 737. Това компанията обяви днес, 11 юли 2016 г., по време на изложението във Фарнбъроу.

Новият 737-7 ще бъде удължен с около 1,9 m за да поеме два допълнителни реда седалки и така да увеличи пътническия си капацитет с 12 места. До момента модела превозваше 126 човека в две класи или 149 в една с голяма гъстота на седалките.

Освен това моделът ще има подобрени характеристики при опериране от летища с голяма надморска височина и температира и повишена далечина на полет.

От Boeing заявиха, че двата основни клиента на 737-7 Southwest Airlines and WestJet Airlines са се съгласили да трансформират поръчките си в новия модел.

737-7 се продаваше най-слабо от цялата фамилия Max, като до момента бяха получени едва 60 поръчки. От няколко месеца беше ясно, че Boeing работят по актуализация на модела и най-вероятно повишаване на капацитета му.

Boeing за сега е предпазлив по отношение на евентуалното увеличаване на капацитета на модела 737-9, който също се продава слабо на фона на A321neo, или по въпроса за създаване на по-голям модел от фамилията Мах.

Коментари

blog comments powered by Disqus