ATR 42 катастрофира в ПакистанТурбовитлов пътнически самолет ATR 42-500 катастрофира край пакистанския град Хавелиан. Не се съобщава за оцелели сред намиращите се на борда му 48 човека.

Машината е изпълнявала полет PK661 на националния превозвач на страната PIA от северния град Читрал до столицата Исламабад. Самолетът излита от Читрал в 15,30 часа местно време. В 16,14 часа екипажът съобщава за проблем с единия двигател и започва да се снижава. Минута по-късно екипажът излъчва сигнал Mayday. Това е последната комуникация с полет PK661.

Самолетът се разбива в хълм до град Хавелиан и е напълно унищожен. На борда му са се намирали 42 пасажери, петчленен екипаж и един служител на авиокомпанията. Не се съобщава за оцелели.

Катастрофиралият самолет има сериен номер 663, регистрация AP-BHO и е произведен през май 2007 г. Пакистанската авиокомпания е негов първи и единствен оператор. На 30 май 2009 г. същият самолет излиза от пистата на летището в Лахор, при което получава повреди, но е ремонтиран и върнат в експлоатация.

Коментари

blog comments powered by Disqus