Saab доставя система за РВД за новото истанбулско летищеШведската компания Saab подписа договор с турската компания Cengiz Construction за доставка на напълно интегрирана система за ръководство на въздушното движение (РВД), с която ще бъде оборудвана контролната кула на третото летище на Истанбул.

Строителството на новото летище все още не е приключило. Cengiz Construction е основен партньор в консорциума IGA, който ще отговаря за експлоатацията на летището през следващите 25 години.

Като част от интегрираното решение на Сааб, шведската компания ще достави цялостна система за управление и контрол на наземното движение (A-SGMCS), което включва насочване на самолетите, наземен контрол и мониторинг на летището, електронни ленти за проследяване на полетите, голям набор от многопосочни синхронизирани сензори и пет SR-3 радара за движение по наземната повърхност. Системата ще осигури пълно покритие за първия етап от строителството на летището, който включва три писти. В следващите фази от строителството се предвижда пистите да станат шест. Saab, заедно с Cengiz Construction, е готова да разшири A-SMGCS системата с допълнителни сензори и SR-3 радари.

Интегрираното решение на Saab ще бъде използвано от диспечерите на въздушния трафик от DHMI. Това е турският доставчик на аеронавигационни услуги, който вече използва технологичните решения на Saab в още четири летища в Турция.

Интегрираната кула на Saab е гъвкаво решение, което осигурява контрольорите на въздушния трафик с обширен набор от автоматизирани устройства за справяне със задачите сигурно и ефективно. Това включва въздушно и наземно наблюдение, интегриране на данните за полетите, управление на работния процес на ръководителите на въздушното движение и др.

Коментари

blog comments powered by Disqus