Ан-26 аварира в Южен СуданТурбовитлов самолет Ан-26 аварира при приземяване на летищe Уау в Южен Судан днес 20 март 2017 г. Има противоречиви съобщения за евентуални жертви, но за сега няма категорична информация за загинали при инцидента.

Машината е извършвала редовен полет от столицата Джуба до Уау и е била оперирана от South Supreme Airlines. На борда ѝ са се намирали 43 пасажери и шестима души екипаж.

Според представители на местната власт в Уау инцидентът е станал заради сблъсък на кацащия Ан-26 с пожарен автомобил намирал се на пистата. Самолетът се е запалил на пистата, а спасителната акция е водена от китайски Сини каски, част от мироопазващия контингент на ООН в района.

По първоначална информация всички намиращи се на борда са загинали, но в последствие южносуданските медии започнаха да коригират информацията. По последни данни ранени са били 37 от намиращите се на борда, като шестима тежко. Няма загинали.

Няма категорична информация за регистрацията на авариралия самолет и неговото техническо състояние.

Южен Судан обяви независимост от Судан през 2011 г. От тогава в страната са станали няколко сериозни авиационни инцидента, включително и катастрофа на Ан-12 с 41 загинали след излитане от столицата Джуба.

Коментари

blog comments powered by Disqus