easyJet иска ясна сделка за авиацията след Британската нискотарифна авиокомпания easyJet иска ясна двустранна сделка по въпросите на гражданската авиация между Великобритания и ЕС в рамките на преговорите по Brexit. Това съобщава Reuters.

easyJet желае ясна двустранна сделка по авиационните въпроси след излизането на Великобритания от Европейския съюз. Според авиокомпанията, споразъмението трябва да гарантира свобода на полетите между ЕС и Великобритания.

Авиокомпанията смята скоро да подаде молба за издаване на лиценз за авиационен оператор в страна от ЕС, като по такъв начин easyJet иска да си подсигури оперирането в Съюза и след излизането на Великобритания от него.

Въпреки това easyJet ще остави седалището си в Лутън, край Лондон и ще продължи да се търгува на Лондонската борса.

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair вече заяви, че нормалното провеждане на граждански полети между Великобритания и ЕС може да бъде сериозно затруднено след 2019 г.
На 29 март 2017 г. Великобритания задейства излизането си от ЕС. Страната има две години да договори точните условия за това и да регламентира отношенията си със Съюза.

Коментари

blog comments powered by Disqus