Спират изпитанията на 737 MAX заради проблеми с двигателитеАмериканският самолетостроител Boeing спря изпитанията на своя модел 737 MAX, след като получи уведомление от производителя на двигатели CFM International за наличието на забележки по отношение на качеството на производство на степента за ниско налягане на двигателя Leap-1B.

За сега няма яснота как това забавяне ще се отрази на доставките на първите серийни 737 MAX 8, които трябва да се доставят на Lion Air Group в края на този месец. Според Boeing и двигателостроителя CFM това няма да промени плановете за доставка и производството на самолетите тече по план. Двете компании работят върху разрешаване на проблема.

Проблемът в степента на ниско налягане на моторите Leap-1B се състои в изработката на части от нея. При отливането на елементите може да се получат несъвършенства, които в последствие да прераснат в пукнатини.

Въпреки, че американската въздухоплавателна администрация FAA даде типов сертификат на Boeing 737 MAX 8 през март, сега вероятно ще се наложи ревизия на документа в частта му за двигателите Leap-1B. Това може да се окаже изключително бавен процес.

Според Boeing изпитанията до момента не са открили никакви проблеми с двигателите на 737 MAX. До момента компанията е натрупала над 2000 летателни часа с модела MAX 8, който се задвижва от два Leap-1B.

Коментари

blog comments powered by Disqus