Boeing възстановиха полетите със 737 MAXАмериканският самолетостроител Boeing обяви, че възстановява полетите с модела 737 MAX. Това стана след като през миналата седмица изпитанията бяха прекратени заради евентуални проблеми в производството на двигателите Lepa-1B.

Още на 12 май един от прототипите на 737 Max 8 е изпълнил изпитателен полет, информацията е била потвърдена от Boeing. От двигателостроителя CFM International не дават допълнителна информация.

Моторите Leap-1B се строят в джойтвенчъра CFM, който се състои от компаниите GE Aviation и Snecma. Проблемната област е идентифицирана като степента с ниско налагане, която е конструирана и произвеждана от френската компания Snecma. Проблемите са свързани с евентуално некачествено производство, което може да доведе до появяване на пукнатини.

Инцидентът идва няколко седмици преди Boeing да предаде първия сериен 737-8 на стартовия оператор Malindo, част от Lion Air Group. Доставката се очаква да стане факт до края на май, а влизането в търговска експлоатация ще бъде факт до края на юни.

FAA даде типов сертификат на Boeing 737 MAX 8 през март след 13 месечна сертификационна кампания.

Коментари

blog comments powered by Disqus