Иран преговаря с Airbus Helicopters за 48 вертолетаИранското правителство преговаря с Airbus Helicopters за доставката на 48 цивилни вертолета. Това съобщава Reuters, като цитира местни медии.

Според информационната агенция в момента Иран се интересува от 45 вертолета за операции по HEMS (спешна медицинска помощ с вертолет) и тази програма се ръководи от иранското Министерство на пътищата и благоустройството. Отделно морската администрация на страната иска да купи три машини за търсене и спасяване.

От Airbus Helicopters са отказали да коментират информацията. Не става и ясно за какви модели се разговаря, нито за сроковете им за доставка.

В последните месеци държавната иранска авиокомпания Iran Air договори над 200 пътнически самолета Западно производство. От европейския производител Airbus се търсят 100 самолета и отделно други 73 са договорени от частни ирански авиокомпании.

Според Reuters сделката за вертолетите може да се вкара в рамките на по-голямата сделка между Airbus и Iran Air.

В същото време започнаха тестове на Ка-226Т в Иран за неговата експлоатация при температури от около 50 градуса и във високопланински условия. Вертолеты России се надява да пласират машината в страната.

Коментари

blog comments powered by Disqus