Приключва сглобяването на втория прототип на МС-21Корпорацията „Иркут” приключва с поставянето на оборудването във втория прототип на МС-21, а други три прототипа в момента се строят. Това е станало ясно от среща на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин с представители на производителя.

За сега не е ясно кога ще се осъществи първия полет, но вероятно това ще стане до края на годината. В същото време първия прототип се готви за нов етап на изпитанията и по него се правят различни изменения на база проведените до момента изпитания, най-вече по софтуера.

Първият полет на типа стана факт на 28 май 2017 г. По време на първите изпитания са проучвани стабилността и системата за управление в различни режими и конфигурации на крилото.

Изпитвани са също системите за отчитане на височината и скоростта на полет, както и работата на двигателите в различни режими.

Работата по първия прототип, която включва и поставяне на нова изпитателна апаратура, щяла да отнеме няколко седмици.

Изпълнителният директор на ОАК е заявил пред Дмитрий Рогозин, че целта е към 2024 г. да се произвеждат 70 броя МС-21 годишно. Разбира се, за да стане факт това, трябва да се осигурят достатъчно поръчки. Към момента има едва 175 твърди заявки и 110 опции.

Коментари

blog comments powered by Disqus