Cathay Dragon поръчва 32 броя A321neoCathay Dragon подписа с европейския самолетостроител Airbus меморандум за разбирателство за покупката на 32 пътнически самолета Airbus A321neo. Стойността на сделката по каталожни цени е $4,05 млрд.

Новите самолети ще бъдат доставени между 2020 и 2023 г. и ще заместят целия флот от тяснофюзелажни лайнери, който се използва от хонгконгската авиокомпания. В момента Cathay Dragon лети с 15 броя A320 и осем A321.

„Покупката на 32 нови, икономични и екологични самолети ни дава възможност да добавим нови дестинации към мрежата на Cathay Dragon. Възнамеряваме да увеличим честотите с които летим по вече съществуващи и натоварени линии за да дадем по-добри опции на нашите пасажери”, заявява Рупърт Хог, изпълнителен директор на Cathay Pacific.

Хог допълва, че инвестицията в новите самолети е сигнал в увереността на цялата Cathay Pacific Group (от която е част Cathay Dragon) и сигурността, че Хонг Конг ще се развива като един от големите авиационни летищни хъбове в Азия.

Cathay Dragon експлоатира не само тяснофюзелажни самолети, но и 24 броя Airbus A330.

Коментари

blog comments powered by Disqus