Travel Service стана мажоритарен собственик на Czech AirlinesЧешката авиокомпания Travel Service ще стане мажоритарен собственик на Czech Airlines, след като се споразумя с Korean Air за изкупуването на нейните дялове. Това съобщава Flightglobal.

Travel Service вече притежаваше 34% от Czech Airlines и вече се споразумя с чешкото правителство за изкупуване на техния дял от 20% в авиокомпанията. След покупката на дяла на Korean Air ще притежава 98% .

Travel Service се опитва да създаде голяма авиационна група, която да присъства сериозно на европейския пазар. Travel Service се занимава основно с чартърни полети и отдаване на машини на мокър лизинг, а от скоро се опитва да наложи и марката SmartWings, като нискотарифен оператор.

Korean Air купи 34% от Czech Airlines през 2013 г., с което спаси авиокомпанията от фалит. Не е ясно за финансовите условия на които Travel Service изкупува дяловете на другите собственици в компанията.

Председателя на борда на директорите на Travel Service Иржи Симане е заявил, че крайната цел на компанията му е създаването на авиационна група, която да оперира със 70 – 80 самолета, както по редовни, така и по чартърни линии.

Czech Airlines за миналата година имаше печалби от около $9,4 млн. за миналата година, което бе ръст с 8% в сравнение с 2015 г. Превозените пасажери са 2,26 млн. Авиокомпанията разполага с 18 самолета, от които девет са A319, един е A330 (на лизинг от Korea Air), три са ATR 42-500 и пет ATR 72-500.

Коментари

blog comments powered by Disqus