Инцидент с A320 на БАКAirbus A320 на Българиан еър чартър (БАК) е претърпял инцидент с двигателя си по време на полет между Братислава и София на 9 октомври 2017 г. Това съобщава The Aviation Herald.

Машината с регистрация LZ-LAD се е намирала в Братислава за техническа поддръжка. Малко след достигане на крайсерската височина на полет от 10 060 m се е появило съобщение за отказ в двигател номер 2 (според The Aviation Herald съобщението е било "ENG2 FUEL FLOW LOW"). Екипажът е включил двигателя на режим Idle (малка газ) и е слязъл на височина от 7600 m, но е продължил полета си към София.

На захода за кацане в София се е появило ново съобщение за отказ ("ENG2 FADEC ALTERNATOR") и моторът е бил изключен. Самолетът се е приземил успешно в София.

Специализирано звено за разследване на авиационни събития е класифицирала инцидента като „сериозен” и е стартирала разследване.

LZ-LAD има сериен номер MSN 353. Машината е произведена през юли 1992 г. и се задвижва от два мотора V2500. Българиан еър чартър я експлоатира от ноември 2016 г.

Коментари

blog comments powered by Disqus