Lufthansa показа новата си ливерияСлед месеци на спекулации и предположения германския превозвач Lufthansa най-накрая официално показа новата си ливерия. Това стана днес, 7 февруари 2018 г., на нарочно събитие във Франкфурт, като ливерията бе демонстрирана върху Boeing 747-8I и Airbus A321.

Новата ливерия е по случай 100-годишнината от приемането на стилизирания образ на жерав за лого на авиокомпанията.

„Lufthansa се променя и е по-модерна и успешна от когато и да е било. От сега нататък това ще е видимо и чрез новия дизайн на ливерията ни”, заявява изпълнителният директор на Lufthansa Кастен Споор, който отбелязва също, че новата ливерия по-добре отразява целта на компанията му да доминира на премиумния пазар.

Старата ливерия на Lufthansa бе използвана с минимални промени от повече от 50 години. Новата ливерия използва различен тон на синьото, като освен по вертикалният стабилизатор цветът слиза и по опашната част на фюзелажа.

Най-видима е промяната в логото – вместо до сега използвания тъмно жълт цвят за него, сега то е нарисувано в сиво. Надписът „Lufthansa” в предната част на фюзелажа е с друг шрифт.

Новата ливерия обра сериозна критика поради отказа от емблематичния тъмно жълт цвят, но от компанията заявяват, че той ще продължава да се използва в брандинга, като например по униформите на служителите, знаците по летищата и други.

До края на 2018 г. около 40 самолета на Lufthansa ще получат новата ливерия, а пребоядисването на целия флот на компанията ще отнеме седем години.

С цел презентация на новата ливерия утре, 8 февруари 2018 г., самолетът Boeing 747 с новата ливерия ще обиколи промоционално основните германски летища, включително Франкфурт, Дюселдорф, Хамбург, Берлин и Мюнхен, а новобоядисаният A321 ще лети по редовни линии до Милано, Франфурт и Париж от Мюнхен.

Lufthansa показа новата си ливерия

Коментари

blog comments powered by Disqus