Бившият директор на столичното летище ще оглави летище ПловдивХристо Щерионов, бившият изпълнителен директор на софийското летище ще оглави летище Пловдив. Това съобщава местното издание marica.bg.

Досегашният директор на летище Пловдив Владимир Щърбанов почина на 22 февруари.

Щерионов е роден на 31 юли 1963 г. През 1986 г. завършва пълния висш курс на обучение във ВНВВУ ”Георги Бенковски”, специалност „Инженер по експлоатация и ремонт на летателни апарати”
Работи на летищата Безмер, Крумово, Божурище, като заема последователно длъжностите старши техник в авиационна ескадрила, борден инженер на вертолет Mи-8, заместник-началник по техническата част.

На летище София постъпва през 1992 г. От 1999 г. е заместник-директор по безопасност на експлоатацията и аварийно спасителната дейност. От 2008 г. е последователно заместник-директор и директор на дирекция „Летищно осигуряване на полети”. От 26 юни 2013 г. до февруари 2017 г. е изпълнителен директор на „Летище София” ЕАД. Тогава той бе сменен от служебния кабинет с Пламен Станчев, който светкавично бе уволнен от редовния кабинет и заместен с Владимир Рапонджиев.

Междувременно, пловдивското летище е в процедура по отдаване на концесия, която обаче е спряна след обжалване.

Коментари

blog comments powered by Disqus