Airbus показа A350-900ULRЕвропейският самолетостроител Airbus показа своя нов модел с ултра голяма далечина на полет A350-900ULR. Първият прототип все още няма монтирани двигатели Rolls-Royce Trent XWB, но вече се мести към стоянките за наземни тестове, съобщават от производителя.

Първият и единствен прототип ще премине през кратка изпитателна програма, която има за цел да провери единствено модификациите в сравнение със стандартните самолети от варианта A350-900.

A350-900ULR ще има максимална излетна маса от 280 тона (с пет повече от стандартния модел), ще има допълнителни резервоари за 24 000 литра керосин и някои аеродинамични подобрения, включително и променени уинглети.

След края на изпитанията, първият прототип ще се преработи в сериен самолет и ще бъде предаден на стартовия оператор Singapore Airlines.

A350-900ULR ще има далечина на полет от почти 18 000 km, но за да лети на тази дистанция машината трябва да намали броя на превозваните пасажери. Така например стартовият клиент Singapore Airlines планира да превозва едва 170 пътници (вместо стандартните около 300), повечето от които в бизнес класа, когато стартира експлоатацията на модела. Авиокомпанията ще вземе седем такива машини, които ще летят от Сингапур до Ню Йорк и други градове на Източното крайбрежие на САЩ.

Коментари

blog comments powered by Disqus