IAG се оплака от високата цена на A380Авиационният холдинг International Airlines Group (IAG) се оплака, че цената за придобиване на Airbus A380 е твърде висока и това обезсмисля всякакви планове за придобиването на допълнителни машини от този тип. Това е заявил изпълнителният директор на холдинга Уили Уелш.

„Винаги сме отворени за оферти от страна на Aribus, но не бих загубил и 10 секунди да се занимавам с оферта за A380 на цените, които са в момента”, заявява Уелш, като уточнява, че в момента компанията му не преговаря за A380.

IAG e собственик на Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling и няколко други авиокомпании. British Airways в момента експлоатира 12 броя A380.

“Вероятно сме един от най-добрите примери как A380 работи. Самолетът е перфектен за нашата мрежа”, обяснява Уелш.

Уелш казва още, че Airbus трябва да са много по-гъвкави в цените на A380 ако иска да реализира нови продажби в скоро време. Каталожната цена на A380 в момента е $445,6 млн., но реалните сделки се сключват на по-ниски цени.

Изпълнителният директор на IAG е казал още, че компанията му би имала интерес към покупката на употребявани A380, ако се появи продавач. Уелш по-рано бе казал, че Iberia и Aer Lingus са потенциални оператори на A380.

Коментари

blog comments powered by Disqus